Tortugas en Girona

Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera

Quan habitualment es parla de la tortuga de l’Albera,gairebé a tothom li ve al cap la tortuga mediterrània, que és la que en els darrers temps s’ha popularitzat més, potser com a consequència del fet que l’Albera és l’únic i el darrer assentament d’aquesta espècie a la península ibèrica i la difusió que se n’ha fet des del Centre de Reproducció de Tortugues a Garriguella.

A grans trets, la distribució ibèrica de la tortuga de rierol seria la de tota la zona mediterrània, Catalunya, València, Múrcia, Andalusia i Extremadura. Més ocasionalment es troba també en certs indrets de Navarra, Aragó i Castella. A Catalunya, tot i que de forma puntual, es pot trobar en qualsevol comarca de vora mar. És a l’Albera on manté una població més abundant i estable.

Tortuga mediterrànea

La tortuga mediterrània, a diferència de la tortuga nord-africana que és molt estepària, és una espècie del bosc mediterrà esclarissat, amb una estructura arbòria permeable i abundància de brolles. Els marges de bosc i els espais més oberts són necessaris pel desenvolupament de la posta.

La tortuga autóctona volverá a Banyoles

La tortuga autóctona vuelve a la localidad de Banyoles. Se prevé que se suelten a mas de  veinte tortugas de la especia que desapareció hace mas de cuarenta años.

El lago de Banyoles volverá a tener este animal entre sus tierras. Durante este año se soltaran unas veinte tortugas de la especia, dentro de una prueba piloto llevada a cabo por el centro de recuperación de tortugas de l’Albera a Garriguella.

Directorio: Catalua

  • Zonas naturales de Cataluña